06-10049834

Als eerste mijn nieuwe werken ontvangen?


Achternaam:
Voornaam:
E-mail Adres:
Telefoonnummer:

Atelier Galerie Jan Woning

Home 
Collectie
Jan Woning         
Exposities        
Webshop        
Contact      
  
Klantenservice

Opdracht
Bezorgen
Contact

Atelier Galerie Jan Woning
Gedempte Zuiderdiep 70
9711HK Groningen

E: janwoning@hotmail.com
T: 06-10049834
Jan Woning Schilderijen 2020 - Website made by Maurice M Woning Producties
Partners

Maurice M Woning
Martens Art Gallery
Lijstenmakerij Groningen
Peter Schuurmans - Vergulder


Jan Woning
Home         Collectie         Jan Woning          Exposities         Contact         
Jan Woning, geboren op 13 oktober 1948 te Kampen, begon op 15 jarige te werken als reclame schilder voor  Siebrand te Kampen (bekende drankfabrikant). Hier werden o.a. Tjalken en Bm-ers beschilderd.

In de jaren 1983 tot 1985 volgde Jan de vrije academie te Uffelte.  De liefde voor oude vissersschepen: botters, tjalken en bm-ers bleef behouden, deze schepen zijn terug te vinden in de vele zeegezichten die Jan in de loop van de jaren heeft gemaakt.

Jan Woning heeft in de afgelopen jaren veel met schilderen gedaan, in zijn voormalige woonplaats Kampen had Jan eind jaren 80 een eigen atelier-galerie, hier maakte Jan o.a. voor een televisie programma van de NCRV het stadsgezicht op Kampen. Ook heeft Jan meer dan 10 jaar les gegeven aan cursisten en vele wandbeschilderingen gemaakt o.a in "de postwagen" te Tolbert, waarvan de feestzalen werden voorzien van decors, ook in het er achter gelegen H.J.C. Manege werden we wanden van decors voorzien. Verder heeft Jan een wandbeschildering gemaakt van maar liefst 5x6 meter in het Toscanini Restaurant in Hoogezand, ook in het visvijvercentrum te Waskemeer werd een wandbeschildering van maar liefst 40 meter gemaakt. Ook in het voormalige pretpark "de Vluchtheuvel" te Norg werden de wanden voorzien van een beschildering.

Ook kermis attracties heeft Jan voorzien van een beschildering, hierbij ging het om een kinder draaimolen, van de familie Harms uit Assen.

Naast eigen werk, maakt Jan ook schilderijen in opdracht, hiervoor beschikt hij over een atelier-galerie aan de Gedempte Zuiderdiep 70 te Groningen, alwaar alle schilderijen vervaardigd worden, ook vind hier een permanente expositie plaats en worden hier schilderijen verkocht.